Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις e-Twinning Μουσική Πινακοθήκη

Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις. Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning : «Μουσική Πινακοθήκη» αναπτύχθηκαν πολλές συνεργατικές δράσεις από τα μέλη !

Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις

Πολλές οι Χριστουγεννιάτικες συνεργατικές δράσεις που πραγματοποιήσαμε κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και τις χαρήκαμε όλες ! Η πρώτη και η βασική από τις συνεργατικές  μας δράσεις είναι το online Χριστουγεννιάτικο μουσικό ημερολόγιο που μας έδωσε την αφορμή να μοιραστούμε πολλά Χριστουγεννιάτικα μουσικά παιχνίδια και τραγούδια ! Μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά και εδώ
                          
Μία δεύτερη συνεργατική δράση που πρότεινε το 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών και ανέλαβε και την τελική μορφή του ήταν η δημιουργία ενός ημερολογίου για το 2016. Το κάθε νηπιαγωγείο ανέλαβε να δημιουργήσει ένα μικρό απλό ποιηματάκι για τον κάθε μήνα του χρόνου, το οποίο θα μπορούσε  να εικονογραφηθεί. Όλα μαζί ενώθηκαν και δημιούργησαν το ημερολόγιο της μουσικής πινακοθήκης για το 2016 !
                                                              
 Η επόμενη συνεργατική μας δράση ήταν ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που έφτιαξαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ν. Mουδανιών στο thinglink.com.  Το κάθε νηπιαγωγείο ανέλαβε να ανεβάσει φωτογραφίες τις κατασκευές και τα μουσικά Χριστουγεννιάτικα  στολίδια που είχε φτιάξει κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών.

                                                        

Επόμενη δράση (που μας άρεσε πάρα πολύ) ήταν  η δημιουργία ενός Χριστουγεννιάτικου παιχνιδοτράγουδου στο ρυθμό του παραδοσιακού «Ένα λεπτό κρεμμύδι». Για τον σκοπό αυτό ανοίχτηκε ένα έγγραφο online στο titanpad.com στο οποίο  το κάθε νηπιαγωγείο συμπλήρωνε ένα δίστιχο, που είχε μία συγκεκριμένη μορφή και παρουσίαζε εικόνες και στιγμές Χριστουγεννιάτικες !


                            Μερικές εικόνες απ'όλα όσα υλοποιήσαμε στην τάξη μας

Τα χριστουγεννιάτικα μουσικά στολίδια μας


Η μουσική μας χορωδία

Η πρόσκληση για τη γιορτή των Χριστουγέννων

Η κάρτα μας για τους καινούριους μας φίλους


Γίναμε ξωτικά και παίζουμε μουσικά παιχνίδια
Ευχετήριες κάρτες


Διάφορα φύλλα εργασίας


Μουσικές δραστηριότητες-Παιχνίδια

1 σχόλιο: