Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Οι τρεις Μουσικοί του Picasso – Μουσική Πινακοθήκη


Οι τρεις Μουσικοί του Picasso. Ο γνωστός πίνακας του Picasso έγινε αφορμή για να δημιουργηθούν συνεργατικές δράσεις σχετικές με τον πίνακα Δημιουργήσαμε το τραγούδι, την ιστορία, το παιχνίδι του πίνακα  και  τολμήσαμε να του δώσουμε άλλη μορφή παρεμβαίνοντας σε αυτόν !

Οι τρεις Μουσικοί του Picasso

Ο πίνακας του γνωστού ζωγράφου Picasso : « Οι τρεις μουσικοί» αποτέλεσε το έναυσμα δημιουργικών δράσεων διασχολικών ομάδων του προγράμματος μας. Αφού χωρίστηκαν οι διασχολικές ομάδες δόθηκαν οι οδηγίες και οι υποχρεώσεις της κάθε ομάδας !
Οι διασχολικές ομάδες σε αυτή την δράση έπρεπε αφού επεξεργαστούν τον πίνακα στην τάξη με τα παιδιά, να δημιουργήσουν και ένα παραγόμενο υλικό σχετικό με τον πίνακα. Επομένως  :
Η 1η ομάδα : Νηπιαγωγείο Κεντριού Ιεράπετρας (ολοήμερο & κλασσικό τμήμα) και 33ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, έπρεπε να δημιουργήσουν ένα τραγούδι για τον πίνακα

Η 2η ομάδα : Νηπιαγωγείο Γαρδικίου Θεσπρωτίας και 10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταμφιέσουν τους ήρωες του πίνακα.

    Η 3η ομάδα : 14ο Νηπιαγωγείο Χανίων Κρήτης (ολοήμερο & κλασσικό τμήμα) και Νηπιαγωγείο Περίκλειας Πέλλας, έπρεπε να δημιουργήσουν ένα σχετικό μουσικό παιχνίδι (Εκτέλεση συνεργατικής παρτιτούρας με την βοήθεια του Scratch)

    Η 4η ομάδα : 38ο Νηπιαγωγείο Πατρών και 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής, έπρεπε να «αλλάξουν»  τον πίνακα  ( διαφορετικό μουσικό στυλ- Οι 3 μουσικοί μετατρέπονται σε ροκ συναυλία)

    Η 5Ηομάδα : 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών , 4ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας και Νηπιαγωγείο ΒλαχάτωνΚεφαλλονιάς, έπρεπε να δημιουργήσουν μία ηχοϊστορία βασισμένη στον πίνακα και να την αποδώσουν εικαστικά.

    Και μιας και ήμασταν στην περίοδο της Αποκριάς, η εργασία μας ήταν η μεταμφίεση των 3 μουσικών..

    Αφού γνωρίσαμε τον πίνακα, συνδεθήκαμε μέσω Skype με το 10 Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης και τα παιδιά αποφασίσανε πως ήθελαν να μεταμφιέσουν τους 3 μουσικούς..



    Έτσι, τα παιδιά από το δικό μας Νηπιαγωγείο  μεταμφίεσε τον πιερότο σε κλόουν, τοποθετώντας του με την τεχνική του κολάζ καπέλο, μύτη, μάτια, παντελόνι και μπότες και τον μοναχό σε ζωγράφο, τοποθετώντας του καπέλο, πινέλο και παλέτα!


    Στην συνέχεια, τα παιδιά από το 10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης μεταμφίεσαν τον αρλεκίνο σε μυστικό πράκτορα, τοποθετώντας του καπέλο, μαύρο παντελόνι και σακάκι, τσάντα, αλλά και μάσκα!

    Έτοιμος ο πίνακας με τους 3 μουσικούς ντυμένους λίγο "διαφορετικά"!

    Όλες όμως οι ομάδες έκαναν εξαιρετική δουλειά  και το παραγόμενο υλικό των δράσεών τους θα σας καταπλήξει ! Όλες οι εργασίες των ομάδων παρουσιάζονται σε μία παρουσίαση στο  prezi.com  που αυτή την φορά ανέλαβε να την δημιουργήσει το 10ο νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Αξίζει να την δείτε :

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου